Tuesday, September 20, 2011

undecisive

yang mane ni?
urghhhh

 ke
ke


macam tiga tiga tak style la pulak
ahhh
buat lain lahh
-_-"

Monday, September 19, 2011

FNMK

since it is 19 September
i believe it is the twenty third times 
of 19 September for you
and it is only fourth for me
as 19 September have no significant towards me
way before 2007
but u have appeared
without any plans
we meet
we greet
we laugh 
we jabbered
making 19 September 
one of the-must-remember date
every year for me

so much joy together
so much tears i have seen

a year older
a year wiser
a year that keep moving
will not be the same

but please include this 
as part of ur birthday wish

for me 
to be the same person
that u know
back there

for u, the speech is


happy birthday
please be good

and congratulations on your graduation
which is the greatest birthday present ever
i knew it :P





Monday, September 12, 2011

sukar untuk difahami

perasaan manusia ni
subjektif sungguh
otak budak bijak math tu pun tak boleh tafsir

seminggu tak jumpa
boleh mendatangkan rindu

seminggu tak bertegur
boleh mendatangkan rindu

tapi
ape persamaan tak berjumpa dengan tak bertegur
sampai boleh paksa si rindu tu datang?
power gila

tapi kata orang
tak berhubung
bukan tandanya tak ingat

kadang kadang
manusia ni mengada
kita la
okay lah bukan kita
aku je kot

cop
tipu lah korang lain dari aku
kita lahh
okay kita

kita ni kadang2 dah tau risaukan orang sana tu
tapi masing2 ego macam klcc
senyap buat dang
sampai kiamat orang belah sana tu taktau pun 
yang kita ni dok risaukan dia

yang orang belah sana tu pun
buat tak paham
ego dah macam kl tower
sama je tinggi lebih kurang
tak mencari bercakap
senyap je

penghabisannye
due2 taktau ape cerita
masing masing buat kesimpulan
masing masing tak kisah pasal masing masing
sebab masing masing ada ego
setinggi klcc mahupun kl tower
hurm
okay
tinggi langit lah

wah tinggi betul

entry ni khas untuk lelaki perempuan adik abang kakak, 
secara amnya
untuk sesiapa yang ada terasa sikit bila membacanya
aku ingat kat korang sebenarnya
kalau tak
takde la entry ni wujud
heh heh

:)


enam tahun. kalau ada anak, dah masuk tadika!

enam tahun
since last contact
since last jumpa
since last berhubung lah senang cerita

raya 2011
tah macam mana 
kerja tuhan
terjumpa balik
jejak kasih

walaupun dah famous up up sket dan macam macam lagi lah
still dia cari aku balik

thanks for not forgetting

only god knows
how grateful i am
knowing that i have someone
that i could rely on
to share all the joy and tears

tapi lama sangat tak jumpa
tipu la kan tak awkward
tapi lantak la
kalau girlfren tu lain la
nak awkward2 kan
heh heh

all in all
thanks der

hometown is rumah bandar. kalau rumah kat kampung panggil apa?

sesungguhnya aku tengah home sick
rindukan johor bahru
aku rindukan rumah aku
aku rindukan kedai kedai kat situ
aku rindukan jalan jalan kat bandar sana
aku rindukan makanan makanan sana
aku rindukan jalan raya yang kurang jammed 
aku rindukan perasaan pulang ke rumah selepas penat berjalan seharian
aku rindukan katil dan dapur rumah aku
aku rindukan balik rumah, bukak gate baru masuk parking, bukan masuk guardhouse


yang paling penting sekali kat johor bahru


aku rindukan abang2 kakak2 aku
aku rindukan anak2 buah aku
aku rindukan kawan kawan aku


orang orang
yang tak pernah kemana mana
sentiasa ada bila aku perlukan diorg
orang yang boleh appreciate aku
mcm mana aku appreciate setiap sorang
aku rindukan johor bahru la kesimpulannya
tanah tumpahnye darahku
cewah


ah dasar homesick cakap jelah
feeling feeling lebih pulak
pffttt

macam mimpi pun ado




first time aku masuk skybridge ni
rasa mcm tak pecaye pun ade
aku actually kerja kat sini
tak pernah terfikir
aku akan end up kat sini
tapi
tulah
kuasa tuhan
aku mampu bersyukur jelah
aminn

eh
tapi kan
sekarang ni tengah musim jerebu
teruk gila 
tak nampakjauh pun tengok dari atas


ni dah petang sikit
macam dah tak berapa teruk sangat

the most powerful word

ada orang senang je dia nak cakap sorry
ada orang punya lah susah

tapi kalau kita cakap
kita takde la rugi pape sangat sebenarnya
boleh mengeratkan lagi silaturrahim ada la

tapi kalau dah selalu sangat cakap
bila cakap pun dah takde impact
biasa je dengar
tapi bagus jugak ada orang jenis mcm ni
sentiasa mengalah
kalau tak memang tak sudah perang sama sendiri

tapi kalau susah sangat nak ckp sorry
pun payah jugak
orang keliling makan hati je
tapi kalau sekali cakap sorry
boleh ubat semua sakit hati
tapi kalau sorry nya setahun sekali
susah jugak macam tu

biasalah dunia
macam macam jenis orang ada
sejak aku kerja
makin bertambah tambah perangai orang aku jumpa
kadang kadang orang cakap
pengalaman tu banyak mengajar
betul la tu

ada baik 
ada buruk
ikut situasi
sendiri pikir sendiri tafsir
baru boleh sesuaikan diri

saje je mengadaptasi pendapat
dah lama tak share mengeshare
best pulak
hihi




Monday, 12th of September 2011

ye
aku dah lama tak berblog
ade la dalam lima bulan dah
tapi
hari ni aku decide
untuk menulis balik hari hari minggu minggu
...
okay tipu la tu
tapi aku try la
semoga istiqamah ye anak anak
____________________________________________________________________

lima bulan
dengar macam sekejap
tapi
lima bulan
macam macam dah jadik
dengan keadaan aku sekarang
aku sendiri tak percaya
yang aku tertanya tanya lima tahun dulu
tak sangka aku dah dekat sini sekarang

dalam masa lima bulan
aku dah mula kerja baru
aku belajar banyak benda baru
aku dapat ramai kawan baru
aku dah pindah ke rumah baru

aku terpaksa tinggalkan johor bahru
rumah aku
dari tahun 1992
sekarang
aku terpaksa tinggalkan kosong
dalam masa lima bulan
rumah aku jadi rumah tinggal
semuanya terbiar
tapi nak buat mcm mana kan

lima bulan aku kat kl
hari hari aku still cuba nak sesuaikan diri
dengan kehidupan sini
kepala aku sendiri tak dpt nak digest lagi
yang aku duduk kl
and balik jb untuk singgah
bukan lagi duduk jb
and dtg kl untuk singgah

lima bulan aku biarkan blog ni berhabuk hapak
takpe la lepas ni aku beli febreeze ngn mop ngn daia
kasi bersih wangi sikit tempat ni

byk jugak benda yang berlaku dalam masa lima bulan
nanti la try sumbat satu satu dalam post post lepas ni

semoga semua ni berjalan dengan lancar
aminn